Памбук Світлана Андріївна

Памбук 2

1.     Прізвище, ім’я, по-батькові Памбук Світлана Андріївна / Pambuk Svitlana
2.     Науковий ступінь к.т.н.
3.     Вчене звання доцент
4.     Посада Доцент кафедри торговельного підприємництва, товарознавства та управління бізнесом

Доцент кафедри маркетингу, підприємництва і торгівлі

5.     Науково-педагогічна діяльність Кваліфікація

У 2004 р. закінчила з відзнакою Одеську національну академію харчових технологій за спеціальністю «Технологія зберігання, консервування та переробки риби і морепродуктів», отримала диплом магістра.

У 2007 р. достроково захистила дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук в  Одеській національній академії харчових технологій за спеціальністю 05.18.04 «Технологія м’ясних, молочних та рибних продуктів» (диплом ДК № 044296, від 17 січня 2008 р.).

У 2022 році закінчила з відзнакою Одеський національний технологічний університет за спеціальністю 075 «Маркетинг» та здобула кваліфікацію магістра з маркетингу

 

Досвід роботи

1.Одеська національна академія харчових технологій:

2008-2011 – асистент кафедри технології консервування,  Одеська національна академія харчових технологій;

2011-2014 –  асистент кафедри товарознавства та експертизи товарів, Одеська національна академія харчових технологій;

2014-2015 – доцент кафедри товарознавства та експертизи товарів, Одеська національна академія харчових технологій;

2015-2018 – доцент кафедри безпеки, експертизи та товарознавства, Одеська національна академія харчових технологій;

2018-2019 – доцент кафедри товарознавства та митної справи,  Одеська національна академія харчових технологій;

2019-2022 – старший викладач кафедри маркетингу, підприємництва і торгівлі, Одеська національна академія харчових технологій;

2022-2023 – доцент кафедри маркетингу, підприємництва і торгівлі, Одеський національний  технологічний університет;

2023 – по теперішній час –  торговельного підприємництва, товарознавства та управління бізнесом (за сумісництвом),  Одеський національний  технологічний університет.

 

Дисципліни, що викладаються

– Товарознавство

– Дослідна робота

– Організація торгівлі

– Кон’юнктура ринку

 

Напрями наукових досліджень

Дослідження ринку харчової продукції, товарознавчі дослідження якості харчових продуктів, законодавче регулювання якості та маркування харчових продуктів

 

 

Керівництво науковою роботою студентів у сфері дослідження законодавства та вимог до якості та маркування харчових продуктів

6.     Досвід іншої (не науково-педагогічної) роботи
7.     Дослідження і розробки за останні 5 років Дослідження тенденцій розвитку ринку харчових продуктів продукції і  законодавчого регулювання маркування товарів та їх реклами
8.      Найважливіші публікації за останні 5 років Статті у періодичних виданнях, які включені до

наукометричних баз, рекомендованих МОН, зокрема Scopus або Web

of Science Core Collection

1. I. A. Martyrosian,O. V. Pakholiuk,B. D. Semak,O. Z. Komarovska-Porokhniavets,V. I. Lubenets,S. A. Pambuk (2019) New Technologies of Effective Protection of Textiles Against Microbiological Damage / Наносистеми, наноматеріали, нанотехнології (Nanosistemi, Nanomateriali, Nanotehnologii) 2019, т. 17, № 4, сс. 621–636. №4 т. 17 (2019), 0621–0636

2. Памбук S., Устенко I., & Мардар M. (2021). Маркетингове обґрунтування та організаційно-економічна характеристика малого бізнесу з надання готельних послуг. Фінансово-кредитна діяльність: проблеми теорії та практики, 4(39), 439–450.

3. Mardar, M., Solonytska, I., & Pambuk, S. (2022). Development of a new kind of bread produced by the technology of “deferred baking” on the basis of modern quality management methods. Food Science and Technology, 16(2).

 

Статті у фахових виданнях

1. Памбук, С. А., Манолі, Т. А., & Шенгелая, М. В. (2021). Застосування діаграми Ісікави при проведенні товарознавчої оцінки яєць перепелиних. Товарознавчий вісник, 1(14), 34-43.

2. Памбук, С. А., Мирошніченко, О. М., & Шенгелая, М. В. (2021). Розвиток і тенденції ринку енергетичних напоїв. Підприємництво і торгівля, (28), 73-77.

3. Nikitchina, T., Manoli, T., Miroshnichenko, O., Korkach, H., Kotuzaki, O., & Pambuk, S. (2021). Formation of consumer preferences in the fish restaurants menu based on sensory characteristics. Technology audit and production reserves, 6(3 (62)), 33-38.

 

Науково-популярні статті та доповіді на конференціях

1. Памбук С.А., Арікова К.Д. ABC-аналіз як метод оптимізації товарного асортименту. VIII Міжнародна науково-практична конференція «Хімія, Біо- і Нанотехнології, Екологія та Економіка в Харчовій та Косметичній Промисловості». 26-27 листопада 2020 р. Харків, Україна

2. Якимова Д.М., Манолі Т.А., Памбук С.А. Аналіз сучасних тенденцій у формуванні асортименту та споживних властивостей морозива. Матеріали V Міжнародної науково-практичної конференції «Якість та безпечність товарів»: Луцьк – 9 квітня 2021 року] / за наук. ред. д.т.н., проф. Л.І. Байдакової. Луцький національний технічний університет. Луцьк: відділ іміджу та промоцій, Луцький НТУ, 2021. 176 с.

3. Памбук С. А. Ринок рослинного молока в Україні / С. А. Памбук, Т. А. Манолі, М. В. Шенгелая // Збірник тез доповідей 82-ї наукової конференції викладачів університету, Одеса, 26–29 квіт. 2022 р. / Одес. нац. технол. ун-т ; під заг. ред. Б. В. Єгорова. – Одеса : ОНТУ, 2022. – С. 163–164

4. Памбук С. А. Особливості функціонування ринку молока та молочної продукції в сучасних умовах / С. А. Памбук, М. В. Шенгелая // Збірник тез доповідей 83-ї наукової конференції викладачів університету, Одеса, 25–28 квіт. 2023 р. / Одес. нац. технол. ун-т ; під заг. ред. Б. В. Єгорова. – Одеса : ОНТУ, 2023. – С. 134–135

5. Памбук С. А. Дослідження споживчих переваг щодо заморожених хлібобулочних напівфабрикатів / С. А. Памбук, М. Р. Мардар, І. В. Солоницька // Збірник тез доповідей 82-ї наукової конференції викладачів університету, Одеса, 26–29 квіт. 2022 р. / Одес. нац. технол. ун-т ; під заг. ред. Б. В. Єгорова. – Одеса : ОНТУ, 2022. – С. 348–350.

6. Памбук С. А. Особливості функціонування ринку фруктово-ягідних кон-дитерських виробів / С. А. Памбук, М. В. Шенгелая // Економічні та соціальні аспекти розвитку України на початку ХХІ століття. Матеріали ХІ Міжнародної науково-практичної конференції 17-18 жовтня 2023 року. Одеса: Одеський національний технологічний університет, 2023. – 663 c. – С. 280–282

7. Памбук С. А. Законодавче регулювання кількісного позначення інгреді-єнтів в складі харчових продуктів / С. А. Памбук, М. В. Шенгелая // Збірник тез доповідей 84 наукової конференції викладачів університету. Міністерство освіти і науки України. – Одеса: ОНТУ. – 2024. – 474 с– С. 304-306

 

Методичні видання

1. Методичні вказівки до виконання лабораторних робіт з курсу “Товарознавство (пакувальні матеріали і тара)” [Електронний ресурс] : для студентів СВО “”Бакалавр спец. 076 “Підприємництво, торгівля та біржова діяльність”, галузі знань 07 “Управління та адміністрування” ден. форми навчання / Я. Г. Верхівкер, С. А. Памбук, М. В. Шенгелая ; відп. за вип. Я. Г. Верхівкер ; Каф. товарознавства та митної справи. — Одеса : ОНАХТ, 2021. — 49 с.

2. Товарознавство споживчих товарів. Пакування. Митне оформлення : лабораторний практикум [Текст] : до виконання лаб., практ. та самост. робіт студентами СВО “Бакалавр” та “Магістр” за спец. 076 “Підприємництво, торгівля та біржова діяльність” за освітньою програмою “Комерційна діяльність та товарознавство і експертиза” / Я. Г. Верхівкер, К. С. Гарбажий, В. А. Луцькова та ін. ; за ред. Я. Г. Верхівкера ; Одес. нац. технол. ун-т. — Херсон : ОЛДІ-ПЛЮС, 2021. — 520 с. : табл., рис.

3. Методичні вказівки до виконання лабораторних робіт з дисципліни “Товарознавство (харчові продукти)” [Електронний ресурс] : зі спец. 076 “Підприємництво, торгівля та біржова діяльність” галузі знань 07 “Управління та адміністрування”, освіт.-проф. програми “Комерційна діяльність та товарознавство і експертиза в митній справі” ступінь вищої освіти бакалавр всіх форм навчання / Т. А. Манолі, С. А. Памбук, О. М. Мирошниченко, М. В. Шенгелая ; відп. за вип. Я. Г. Верхівкер ; Каф. товарознавства та митної справи. — Одеса : ОНАХТ, 2021. — 39 с.

4. Методичні вказівки до виконання курсової роботи з курсу “Товарознавство” [Електронний ресурс] : для студентів спец. 076 “Підприємництво, торгівля та біржова діяльність” галузі знань 07 “Управління та адміністрування” всіх форм навчання СВО “Бакалавр” / Я. Г. Верхівкер, С. А. Памбук, К. С. Гарбажій та ін. ; відп. за вип. Я. Г. Верхівкер ; Каф. товарознавства та митної справи. — Одеса : ОНАХТ, 2021. — 21 с.

5. Товарознавство споживчих товарів. Пакування. Митне оформлення [Текст] : навч. посіб. у 2-х ч. Ч. 1 / Я. Г. Верхівкер, К. С. Гарбажий, В. А. Луцькова та ін. ; за ред. Я. Г. Верхівкера ; Одес. нац. технол. ун-т. — Херсон : ОЛДІ-ПЛЮС, 2022. — 324 с. : табл., рис. — Бібліогр.: с. 319-323.

6. Товарознавство споживчих товарів. Пакування. Митне оформлення [Текст] : навч. посіб. у 2-х ч. Ч. 2 / Я. Г. Верхівкер, К. С. Гарбажий, В. А. Луцькова та ін. ; за ред. Я. Г. Верхівкера ; Одес. нац. технол. ун-т. — Херсон : ОЛДІ-ПЛЮС, 2022. — 372 с. : табл., рис. — Бібліогр.: с. 366-368.

7. Методичні вказівки до виконання кваліфікаційної роботи [Електронний ресурс] : для здобувачів СВО “Бакалавр” спец. 076 “Підприємство, торгівля та біржова діяльність” освітньо-професійної програми “Комерційна діяльність і товарознавство та експертиза в митній справі” і “Товарознавство і експертиза в митній справі” галузі знань 07 “Управління та адміністрування адміністрування” ден. та заоч. форми навчання / Я. Г. Верхівкер, К. С. Гарбажій, С. А. Памбук та ін. ; відп. за вип. Я. Г. Верхівкер ; Каф. товарознавства та митної справи. — Одеса : ОНТУ, 2023. — 44 с.

9.     Діяльність у спеціалізованих установах за останні 5 років 1. Асоційований член Української асоціації з розвитку менеджменту та бізнес-освіти (УАРМБО)

Член Української асоціації маркетингу